Tapasztalataim a Codeberry programozó iskoláról.

A Codeberry programozó iskolában kb 50 feladat elvégzése után némi tapasztalattal írom ezt a bejegyzést.

Kezdőként vágtam bele, és eddigi feladataim a HTML és CSS világa nyújtottak betekintést. Elsőként egy ingyenes próba feladattal tesztelhetjük hogy milyen jellegű képzésről van szó. A további feladatok is hasonló felépítésűek és egyre részletsebben vezetnek be a programozás rejtelmeibe. Tök jó hogy az elmélet mellett egyből a hozzá tartozó gyakorlatot is el kell végezni, és csak a kész feladatrész linkjét elküldve tudunk tovább lépni. Itt mondjuk ellenőrzés vagy visszajelzés nem történik, de munka közben kapunk tippeket arra hogy hogyan tudjuk mi magunk ellenőrizni a feladat helyességét, valamint a teljes feladat befejezése után általában a kapunk egy helyes megoldást is amivel összehasonlítható a mi kódunk.

Jó még, hogy bármikor neki ülhetünk, otthon kényelmesen, vagy akár melóhelyen, ha van némi szabadidőnk. A feladatok megoldása közben szinte rögtön láthatjuk is munkánk eredményét, ami rendkívül élvezetessé teszi a dolgot és a sikerélmény arra sarkall, hogy tovább folytassuk tökéletesítsük saját kódunkat.

Talán némileg nehezebb otthon rávenni magunkat arra, hogy a fárasztó munka után még néhány órát tanulásra/programozásra fordítsunk, de azt gondolom hogy aki elhatározta magát annak ez nem okozhat problémát. A sikerélmények pedig gyorsan fognak jönni.

codeberryschool.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s